Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μοιράστηκαν οι βαθμοί, κρατάμε τα σπόρια…



Δυστυχώς η ομάδα του ΑΟ Θεσπιακού έχασε βαθμούς από τον Ελλοπιακό, γεγονός που γεννά γκρίνια στις τάξεις της ομάδας μας.

Όλα ξεκίνησαν ένα Κυριακάτικο μεσημέρι όπου ένας σωρός παίχτες και φίλαθλοι μαζεύτηκαν στο γήπεδο των Πλαταιών για την επόμενη πράξη του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.

Το κλίμα εύθυμο διότι παρόλο το ντέρμπι και τη συναισθηματική σημασία των ιστορικών μαχών με την συγκεκριμένη αντίπαλο. Και αυτό γιατί οι Ελλοπιείς είναι αυτό που λέμε «καλά παιδιά». Είναι άλλο το σκληρό παιχνίδι και άλλο το ανήθικο. Το πρώτο θέλει καλούς παίχτες και είναι ακίνδυνο, ενώ το δεύτερο τραμπούκους και δεν είναι καθόλου ακίνδυνο.

Ο ΑΟΘ δεν πήγε όσο καλά ήθελε, αλλά το αποτέλεσμά του ήρθε από μια καλή σύμπτωση. Συγκεκριμένα, συνέπεσαν όλοι να αποδώσουν ένα σταθερό 7ράκι, χωρίς κανένας να υστερεί, χωρίς κανένας να ξεχωρίζει παρασάγγας.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η απόδοση του ναυάρχου Γάντζου Κ. Παπ. Η πλευρά του Παπ παίχτηκε πάρα πολύ και εκείνος ήταν συνεχώς εκεί απροσπέλαστος και ακούραστος. Σάλπαρε για το βραβείο «Ποδοσφαιριστής μήνα Μαρτίου», το οποίο θα απονείμει ο Θείος Σαμ.

Από την άλλη Στάθης Βασίλης και Παναγιώτης Μαρίνης έπαιζαν την αντίπαλη άμυνα μόνοι τους. Έφτιαχναν τη φάση, δημιουργούσαν την ευκαιρία, την έχαναν. Τέσσερεις φάσεις για γκολ στο Α’ ημίχρονο. Αλλά για να μην αδικήσουμε και τους αντιπάλους, είχαν 2 ευκαιρίες για γκολ που αποσοβήθηκαν τελευταία στιγμή.

Στο διάλλειμα οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για αντηλιακό και μασάζ. Ακριβώς έξω από τα αποδυτήρια ήταν ο πρώην προπονητής Μπέκας ο οποίος έτριβε τα χέρια του γιατί φθάνει το 60’ και έτσι σύντομα θα αποκτήσει παρέα να τα λένε μέχρι να τελειώσει ο αγώνας.

Στην επαναφορά ο Θεσπιακός μπήκε με το ίδιο πάθος. Πάθος που πήρε σάρκα και οστά από τον Σάρκα τον νεώτερο. Στάθης παίζει Στάθη. Ο Στάθης στρώνει στον εαυτό του τον Στάθη και πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα βάζοντας φωτιά στην πλαγιά των Πλαταιών.

Η ομάδα σαν κουβάρι πανηγυρίζει το τέρμα. Μάλιστα ο Στάθης Βασίλης (ο σκόρερ) έτρεξε τη μισή απόσταση μέχρι την εξέδρα καθότι κατέστη πτώμα από την κούραση.

Ο αγώνας πήγαινε χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Μέχρι που μετά από απόκρουση από στημένη φάση, ο αντίπαλος μισθοφόρος βούπαρε τη μπάλα και σκόραρε ένα πολύ ωραίο γκολ που κόντεψαν να το πανηγυρίσουν και παίχτες μας. Έτσι, έδειξε ότι αξίζει τον κόπο να πληρώνεται κάποιος εν μέσω κρίσης για να προσφέρει υπηρεσίες χωρίς αντίκρισμα σε ένα χωριό.

Ο Μανάρας δήλωσε: «Στον επόμενο αγώνα θέλω να παίξω φουλ μπακ. Πιστεύω ότι θα τα πάω καλά με τον Κιούση.»

Ο Στάθης Βασίλης δήλωσε για το γκολ: «Ήμουν ψύχραιμος, σκέφτηκα ότι και να το χάσω δεν πειράζει. Έχω χάσει άλλα 5 προηγουμένως και άλλα 4 ο Μαρίνης. Ευτυχώς που μου σταμάτησαν τον πανηγυρισμό οι συμπαίχτες γιατί κουράστηκα να τρέχω. Αν και είχε ένα σάντουιτς γαλοπούλα-τυρί εκεί ένα παιδάκι.»

Ο επόμενος αγώνας είναι με το Μαυρομμάτι…

Υ.Γ.: Φωτογραφικό υλικό και 2 βιντεάκια από τον αγώνα εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου