Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Β. Ουγκώ: Οι άθλιοι…

Το πλέον κακό ημίχρονο της τελευταίας διετίας. Συνήθως θες να περιγράψεις τα καλά και τα κακά σημεία, αλλά κάποιες φορές η εμφάνιση της ομάδας δεν σου το επιτρέπει. Ένα άθροισμα «κακών ημερών» έκανε τον Θεσπιακό να ηττηθεί στο γήπεδο της Ασωπίας από τον Ηρακλή.

Αν ήταν η εμφάνισή μας αντικείμενο, θα ήταν μια χλαπάτσα. Έλλειψη συγκέντρωσης και ξεμυάλισμα άνευ προηγουμένου. Χωρίς προβλήματα πειθαρχίας, αλλά μια πρωτόγνωρη απόδοση. Μάλλον μας ψεκάζουν.

Χάθηκε η ευκαιρία για προσωρινό φιγουράρισμα στην κορυφή του πίνακα. Αλλά αυτό είναι η λεπτομέρεια μπροστά στη γενικότερη μέχρι στιγμής ρότα της ομάδας που κάθε άλλο από στραβά αρμενίζει.

Εύσημα δικαιούνται δύο άνθρωποι της ομάδας για εκείνη την ημέρα. Ο ένας είναι ο Μπάμπης Μπαϊρακτάρης και ο προπονητής Ι. Δομβρεναίος. Ο μεν πρώτος επανήλθε στην ομάδα μετά από χρόνια. Οι συνθήκες δεν του επέτρεπαν να έχει μια συνεχή παρουσία. Ο ΑΟΘ στερήθηκε τις υπηρεσίες ενός αριστεροπόδαρου χαφ με ποιότητα. Αλλά επειδή ποτέ δεν είναι αργά, η οικογένεια του ΑΟΘ μεγαλώνει…

Ο GMT συνάντησε δύο πιτσιρικάδες, όπως λέμε τους βενιαμίν των ομάδων. Όταν τους ρώτησε γιατί δεν έρχονται πια γήπεδο, αν και οι δύο έχουν ταλέντο και δείχνουν ότι θα παίξουν ποδόσφαιρο, η απάντησή τους ήταν ότι δεν έρχονται επειδή ο προπονητής δεν τους βάζει να παίξουν. Μια ομάδα αποτελείται από 20 άτομα και, προφανώς, υπάρχουν προτεραιότητες.

  1. Όλοι περάσαμε από αυτό το σημείο και σας καταλαβαίνουμε.
  2. Βεντέτα δεν δικαιούται να είναι κανένας. Ούτε καν εκείνος που είναι στην ομάδα από το 1990.
  3. Εάν αγωνίζεσαι και προσπαθείς, τότε και μόνον τότε θα πάρεις ευκαιρίες. Ήδη και στην βασική ενδεκάδα υπάρχουν συμπαίχτες που έχουν μοχθήσει απίστευτα και ενώ δεν είχαν… την προδιάθεση, τελικά τα κατάφεραν.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε άλλο άθλημα, είτε ακόμη άλλη ομάδα. Ο Θεσπιακός συνεχίζει και πορεύεται καθώς όλους τους έχει ανάγκη, αλλά και κανέναν ταυτόχρονα. Αυτό να το θυμάστε γιατί θα περνά ο καιρός και θα μεγαλώσετε στα χρόνια και όχι στις εμπειρίες.

Θα ήταν αστείο να μιλήσουμε για διακριθέντες, αν και υπήρχαν ένας ή δύο που προσπάθησαν να ανατρέψουν την εικόνα, σώζοντας ίσως το εαυτό τους πάνω στο ναυάγιο της Ασωπίας.

1 σχόλιο:

  1. Μη χάνεις το χιούμορ σου για μια ήττα. Το ημερολόγιο μας έχει συνηθίσει σε πιο πρωτότυπο σχολιασμό. Καμιά φορά οι ήττες έχουν μεγαλύτερη αξία. Από κει και πέρα γράψε ότι θες. Κάθε ματς θα το σχολιάζεις ξεχωριστά. Εεε εντάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή